Ga naar de hoofdinhoud.

Rond de tafel met de talenten van UNO

Lees wat onze stagiaires te zeggen hebben over de mogelijkheden bij UNO!

UNO talenten

Met frisse blikken, innovatieve ideeën, en het onderzoeken van nieuwe technologie zijn stagiaires ontzettend belangrijk voor UNO. Wij proberen ze dan ook alle tijd en ruimte te geven om zich te ontwikkelen, hun talent te ontdekken en impact te maken op onze organisatie. UNO als incubator. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de manier is om hun digitale carrière een boost te geven en ons als organisatie verder te helpen. In dit artikel maken we kennis met vijf van onze stagiaires, hoe ervaren zij hun tijd bij UNO?

Bij UNO is er geen standaard kantoorcultuur, dat blijkt wel uit de verhalen van de vijf stagiaires die hier hun eerste stappen in het werkveld zetten. Ze zijn binnen gekomen en in no-time opgenomen in de organisatie.

“Op een laagdrempelige manier de IT-werkomgeving leren kennen”

De stagiaires beamen unaniem dat het team hen op een relaxte en warme manier heeft ontvangen. Dankzij een uitgebreide rondleiding door het gebouw en het meelopen met meetings kunnen ze iedereen op een laagdrempelige manier leren kennen. 

‘‘Iedereen staat gelijk klaar om te helpen met vragen over de organisatie, de klanten én je stageopdracht!’ – Dylan van der Zwan (23) , hbo-ICT | Network & System’

“Je ziet weinig ‘pakken en dassen’ en de interacties zijn ontspannen, er wordt zelfs gevoetbald op kantoor”

Maurits en Marije maakten voor het eerst kennis met UNO tijdens de stagemarkt bij de Haagse Hogeschool. Tot hun verbazing kwamen ze er later achter dat Feico, met wie ze toen spraken, de directeur van het bedrijf is. 

‘‘Dat laat volgens mij wel zien hoe de sfeer is, zelfs de directie is open en benaderbaar.’ – Maurits Zuidhof (20) , hbo-ICT | Business & Data Management’

De sfeer is informeel, je ziet weinig ‘pakken en dassen’ en de interacties zijn ontspannen, er wordt gevoetbald op kantoor en gezellig gepraat. Maar er is natuurlijk ook een serieuze kant, iedereen neemt zijn verantwoordelijkheden en er zijn momenten dat de concentratie en focus essentieel zijn. 

‘‘Ondanks de drukte op sommige afdelingen krijgen we als stagiaires de vrijheid om onze eigen balans en weg te vinden, dat maakt het werken bij UNO erg prettig! – Marije Massar (24) , hbo-ICT | Business & Data Management’

“Als stagiaire bij UNO krijg je de vrijheid je eigen balans en weg te vinden”

De stagiaires waarderen de vrijheid die ze bij UNO ervaren enorm. Fouten maken mag en wordt zelfs gezien als leermoment, wat bijdraagt aan persoonlijke groei. Daarnaast is er de mogelijkheid om klanten te bezoeken en zelfstandig zaken te regelen. Het voelt alsof ze veel meer zijn dan enkel een stagiaire met basistaken. Ondanks de vrijheid en onafhankelijkheid is er altijd een supportnetwerk aanwezig. Wanneer er vragen opkomen, zijn collega’s altijd bereid te helpen, ze staan er nooit alleen voor. 

‘‘Je bent bijna zelfstandig aan het ondernemen en daar leer je het meeste van. En als ik een vraag heb dan zijn er allemaal mensen op de afdeling die gelijk hun hulp aanbieden. Je staat er niet alleen voor! – Linda Eijssens (21) , Technische bedrijfskunde’

“Er is hier zoveel vak- en klant-specifieke kennis, dat leer je niet op school!”

De stagiaires van UNO hebben de kans om zich volledig te richten op hun stageopdrachten, zonder zich te veel bezig te houden met bijzaken. Marije geeft bijvoorbeeld aan dat ze zich met name op de praktijk kan richten en dat haar persoonlijke ontwikkeling voorop staat. De stagiaires zijn het er unaniem over eens dat de kennis en ervaring binnen UNO indrukwekkend is. Ze zien meteen hoe de theorieën die ze op school hebben geleerd, hier in de praktijk worden gebracht. 

‘‘Er is zo veel vakkennis en klant specifieke kennis die wordt gecombineerd, dat leer je niet op school, en dat maakt de ervaring heel tof!’ – Jamac Mohamed (22) , hbo-ICT | Business & Data Management’

Ze staan allemaal te popelen om aan de slag te gaan met hun onderzoek, klanten te bezoeken en hun oplossingen te realiseren en te programmeren. Zo vertelt Dylan: “Ik ben me nu nog heel erg aan het oriënteren binnen het onderwerp en met het onderzoek bezig, ik kan niet wachten om naar de implementatie fase over te gaan en te gaan programmeren aan mijn oplossing.”

Meer weten over onze stagemogelijkheden?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden bij UNO tijdens of vlak na je opleiding? Neem dan contact op met onze recruiter via +316 30315656 of kijk op UNO’s werkenbij site. 

Bekijk de vacatures

UNO geslaagd op de stagemarkt IT & Design

Lees dit artikel

Professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan bij UNO hand in hand

Lees dit artikel

Een stage bij UNO, jij bent in de lead!

Lees dit artikel